Veckans - tränare

Gemzell IngerGrane MiaSanderson Ki
  Gemzell Inger
  Grane Mia
  Sanderson Ki
 
Tränare/utbildare inom ridsport
Information

Distrikt:

Småland

Kategori:

Hoppning C

Hippolog

Unghästutbildare

Kontakt

Adress:

Torp

331 92 Värnamo

Telefon:

Mobil - 0705-15 58 75

Hem - 0370-158 76

E-post:

info@stallv.se

Webb

Hemsida:

stallv.se

Facebook:

Victoria almgren

CV Unghästutbildare:

CV

Filmer på hästar:

YouTube

 

Victoria Almgren
Stall Victoria Almgren
Verksamhet
Stall Victoria Almgren startade 1997 på gården Torp utanför Värnamo. Stallet ligger strax norr om Värnamo, i Småland. Anläggningen består av stall, byggt 1997 med 20 boxar, samt ett extra stall med fyra boxar. På gården finns ett ridhus som är byggt 1999 (22x55 m) och en uteridbana (30x60 m). I närheten finns fin ridterräng med sandvägar. Skrittmaskin finns på anläggningen.
Stallet bedrivs som ett kombinerat utbildnings- och tävlingsstall med inriktning mot hoppning. Den större delen av verksamheten är att på uppdrag av hästägare rida in och utbilda unghästar.
Hästar och ponnyer tas emot för inridning, utbildning och tillridning samt tävling. Victoria tar emot 3-6-åringar för visning/tävling i unghästchampionaten. Hon har totalt fått fram runt 20 årgångsfinalister varav flera varit med i mer än en final.
Träningar i markarbete och hoppning håller Victoria hemma på sin anläggning, privat eller i grupp. Hon tar emot både ponny- och hästekipage.
Utbildning och erfarenhet
Victoria Almgren, som driver företaget, är utbildad hippolog, med inriktning hästutbildare och stallchef. Hon är också auktoriserad hopptränare och är idag en av Sveriges framgånsrika unghästutbildare.
I olika perioder har Victoria arbetat och tränat i försäljnings- och utbildningsstall i Danmark och Sverige. En tid tränade och tävlade hon hos Francois Mathy i Belgien. Victoria har också varit ett par månader på ett stuteri i Italien där hon tränade och tävlade. Vidare var Victoria, under drygt ett år, ansvarig för hästutbildningen vid Tenhults naturbruksgymnasium.
Victoria tävlar hoppning upp till svår klass. Bland annat har hon en 1,50-placering med den egna hästen Zunnie Pop. Med hästen Red Midt Ligt, som ägs av Ann Hellström, har Victoria haft stora framgångar i de höga klasserna, bl a var de 2:a vid SM 2007. Victoria vann 5-årschampionatet i Falsterbo och Breedres Trophy för 5-åringar med hästen Sevilla 2007. Vidare vann hon 4-årschampionatet 2008 med Milwaukee. Under de senaste tre åren har Victoria varit rankad bland de 20 bästa ryttarna i Sverige.
Hästar och egen uppfödning
Förutom de hästar som finns hos Victoria för till- eller inridning har hon hästar som hon själv äger. Det är allt från föl till tävlingshästar. Hon bedriver en liten avelsverksamhet. Varje år föds 1-2 föl som föds upp och utbildas innan de säljs. Målsättningen med unghästarna är att de ska ridas in för försäljning. Den hittills mest framgångsrika hästen, som Victoria fött upp, är Paddington, val f-95 e Electro-Cortez. Han är nu såld till en schweizisk ryttare.
Bilder
Tävlingsbilderna är tagna av Roland Thunholm i samband sexårsfinalen i Scandinavien Open 2006. Fuxen Victoria rider heter Allie Z. Skimmeln är hennes egen uppfödning Kensington T, vallack efter Cagliostro:Alasca.
 

Sök tränare
 

Nyheter

2015-07-26, söndag

Pågående tävlingar

Läs mer


Företagsannonser

Tränarportalen © 2018